Musaca de cartofi cu carne tocata

de Mitinita in Porc, 18 Aug 2014 | 9756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 250 g carne tocata de porc
  • 3-4 rosii din conserva
  • un pachet Miez de Lapte Delaco
  • amestec de usturoi si piper Kotanyi
  • sare
  • 2-3 linguri de pasta de tomate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne tocata:

 

Se curata ceapa si cartofii si se spala. Ceapa se taie marunt, iar cartofii se feliaza, in felii de grosime egala.

Se pune tigaia pe foc si o lingura de ulei. Se caleste ceapa si se adauga carnea tocata. Se tin cam 10 minute pe foc, se sareaza si se condimenteaza cu amestecul de piper si usturoi. Se adauga rosiile.

In forma pentru cuptor, se pune un rand de cartofi si un rand de carne tocata si se continua tot asa. Ultimul rand sa fie de cartofi. Se taie miezul de lapte in felii rotunde si se pun peste cartofi. Pasta de tomate se amesteca impreuna cu o cana de apa si se toarna deasupra.

Se lasa la cuptor cam o ora, 45 de minute acoperit, iar ultimele 15 minute fara capac. Se serveste cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi